Gerontološki centar – Zrenjanin

Геронтолошки центар унапредио рад, предстоји и обимна реконструкција

Иако је претходна директорка добро водила установу, можемо констатовати да је актуелна челница Геронтолошког центра Зрењанин Тања Живанов унапредила политику пословања и побољшала услове за рад, оценио је председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије Жељко Малушић. Он је нагласио да је Геронтолошки центар Зрењанин подигао стандарде и добио лиценцу за пружање услуге домског смештаја и помоћи у кући.

– Побољшани су услови за живот корисника. Такође, запосленима је омогућено да обављају свој посао лакше, брже и квалитетније, користећи најсавременију медицинску и другу опрему. До краја 2018. године, Геронтолошки центар Зрењанин је имао капацитет за смештај 300 корисника. Онда је, 21. децембра, решењем Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, добио лиценцу за пружање услуге домског смештаја. Тиме су и повећани капацитети за смештај са 300, на 319 корисника. Истог дана, добијена је и лиценца за пружање услуге помоћи у кући. Та услуга је у склопу ванинституционалне заштите – објаснио је Малушић.

Помоћ у кући и у другим насељеним местима

Он је додао да је, у сарадњи са Градом Зрењанином, у претходној години унапређена услуга социјалне заштите – помоћи у кући. Ова услуга, осим у Зрењанину, пружана је у 11 села, у периоду од августа до децембра 2019. Њоме је обухваћено око сто корисника.

– Услуга помоћи у кући континуирано ће се наставити и проширити и на друга насељена места. Такође, у просторијама Клуба за стара и одрасла лица уведене су социјално-едукативне и саветодавно-терапијске услуге, чиме је унапређен рад тог клуба – казао је председник зрењанинских социјалиста.
Жељко Малушић је подвукао да је, у сарадњи са УНДП и Канцеларијом за управљање јавним улагањима, у току израда пројекта за тоталну реконструкцију комплекса Б зграде. Реализација радова очекује се током ове, односно почетком следеће године.

Преузето са https://www.zrenjaninski.com/