ГРЧКО ВЕЧЕ ПОПОДНЕ У КЛУБУ

ГРЧКО ВЕЧЕ ПОПОДНЕ У КЛУБУ

“Да ми је да одем у Грчку… Бар на 5 дана!”, назив је програма Мирјане Радишић који је у четвртак 19. октобра 2017. побудио велико интересовање посетилаца нашег Клуба.

У обимном програму, који је трајао неуобичајено дуго, ауторка се представила као врсни познавалац Грчке, посебно њене историје и културе, а изнад свега као њен велики заљубљеник. Посетиоце који су понели цвеће, дочекали су грчка музика, позорница декорисана у типичном, плаво-белом грчком стилу и извођачи у грчким ношњама.

Отпочело је са легендарним Шурдиним монологом о Грчкој из култне серије “Врућ ветар”, а наставило се уз видео приказ са надахнутим причама о лепотама ове земље, Античкој Грчкој, Солуну, Зејтинлику, Крфу, местима која историјски дубоко повезују наша два народа.

Све је то било испреплетано музичким блоковима са препознатљивим грчким песмама и звуцима сиртакија и бузукија.
Поред изванредно одабраних музичких видео спотова, специфичном штимунгу је допринела музика нашег оркестра (Василије Маријану, Радован Марков и Зоран Кавалић) и солисти Милена Радловачки, Маргит Куцора, Анка Хајду и Милован Живковић.

По традиционалном обичају на извођаче је бацано цвеће. Разбијања тањира није било, па је то један од разлога да са нестрпљењем очекујемо наставак ове приче о Грчкој 30. новембра…