Старији суграђани заједно се веселили и честитали најмлађима њихов дан

Поводом 20. новембра Светског дана детета, малишанима вртића „Дечија Радост“ приређен је кратки драмски и музички програм.

Овај својеврсни поклон и честитка дело су Удружења „Женска иницијатива ЖИЗ“ и Креативне радионице Клуба за стара лица Геронтолошког центра Зрењанин. На обострану радост наши старији суграђани извели су оним најмлађима представу „Црвенкапа“, а након тога су сви заједно запевали и заиграли.

На неки начин ово је узвратна посета и сусрет старих другара јер су и ова деца њима певала и играла на Међународни дан старих лица.

Ово је најзахвалнија и најлепша публика на свету. Сви су нам слатки ко тачкице мале. Заиста су нам улепшали дан, надамо се и ми њима – усхићено је рекла  Катарина Милојевић из Геронотолошког центра у име свих својих колега након представе коју су још играли и на педијатријском одељењу болнице, у библиотеци и на другим местима.

У Клубу за старија и одрасла лица Геронтолошког центра делује више секција међу којима су драмска, литерарна, музичка, ликовна, креативна и друге где свако лице има прилику да искаже своје личне афинитете и таленте.

Светски дан детета је важан међународни празник јер је основни циљ да се скрене пажња јавности на дечја права која су међународним законима прописана и загарантована. Још је важније да се скрене на проблеме са којима се деца у савременом друштву сусрећу – каже Маријана Мићић из Удружења женска иницијатива „ЖИЗ“.

Једно од права детета је право на културу, а будући да смо данас имали прилику да гледамо позоришну представу и да знамо да многа деца, говорећи у глобалу,  немају могућност да иду у позориште и сличне установе, симболично смо дали сигнал да би култура морала да буде доступна свима – додала је Кристина Ристоски главна васпитачица у Вртићу „Дечија Радост“.

Текст преузет са портала ilovezrenjanin.com