БРОЈНА МАЈСКА ДОГАЂАЊА

Обиловао је активностима мајски програм нашег центра. Прва се одвијала кроз сарадњу младих и корисника.

18216914_163031250892816_8489205866262896726_oУ оквиру пројекта „Атеље за ученике“ одржана је 4. маја радионица „Декупаж“. Ученици Хемијско-прехрамбене и текстилне школе „Урош Предић“ из Зрењанина и наши корисници су удружили вештину и идеје. Резултат тога су бројни прелепо украшени предмети. У радионици је учествовало 25 особа.

unnamed (1)У само неколико дана љубитељи музике и певања су имали два наступа. Најпре су наши чланови 9. маја учествовали на такмичењу интерпретатора „Златни глас установе“ које је одржано у Дому за одрасле „Свети Василије Острошки – Чудотворац“ у Новом Бечеју. Четири дана касније и хор Центра је изашао на јавну сцену. Десило се то у Авив парку а повод је био обележавање дана зрењанинске Основне школе „Петар Петровић Његош“. Приредба је одржана 13. маја пред већим бројем деце и одраслих који су посетили овај шопинг центар.

IMG_4390Година међугенерацијске солидарности протиче уз мноштво догађаја које приређују зрењанинске установе. Тако је 17. маја за наше кориснике приређен уметнички програм. Извела су га дечица вртића „Невен“, а раме уз њих биле су чланице Црвеног крста Месне заједнице „Доситеј Обрадовић“. Песма и игра најмлађих, још једном се показало, изузетно су годили особама које су смештене у Центру.

У једном делу културне манифестације Ноћ музеја у Тителу представљено је стваралаштво наше чланице. Павка Мартиновић Пава присуствовала је отварању изложбе својих куварица, да ми затим било одржано књижевно вече на ком су читани њени радови. Изложено је неколико десетина куварица и при том је речено да је Павка своје дугогодишње писање претворила у визуелну поезију. Комплетан је аутор куварица од идеје, цртежа, стиха, па до веза. Све се ово одигравало у тителској СТШ „Милева Марић“, где је Павка Мартиновић Пава предавала механику.

ZZZZZZРужица Наћа и Нада Николић су у смедеревској галерији параплегичара приредиле јединствену изложбу. Изложиле су своје рукотворине, радове у златовезу који се у средњем веку користио за украшавање одеће српских великаша. Гостујући у Смедереву Бригита Међо, терапеут у зрењанинском Геронтолошком центру и аутор изложбе, је о радовима наших корисница рекла: „Инспирацију за своја дела ауторке су нашле у нашој богатој традицији. Флорални мотиви преузети су са српске народне ношње из Војводине. Везиље су својим радом доживеле древну вештину златовеза и пружиле нам изузетан естетски доживљај“.

ŠAHБележимо и један шаховски догађај. Наши корисници, љубитељи ове древне вештине, одиграли су 25. маја интерни шаховски турнир. Подизање форме и увежбавање тактике добро ће им доћи пред скорашња званична шаховска надметања.