Gerontološki centar – Zrenjanin

ИЗЛОЖБА И КАЗИВАЊЕ ВЕРИЦЕ НИКОЛИЋ О МОСТОВИМА

DSCN1196Ма колико дуго живели у овом граду и о њему знали, Верица Николић ће нас за веома кратко време уверити да је то мањи део његове историје. DSCN1192Приликом отварања изложбе фотографија и разгледница на тему „Мостови и пливалишта на Бегеју“ ова професорка историје је у видео приказу на занимљив начин изнела обиље података, најпре од два моста у Зрењанину (Велики и Мали мост), а онда и о пливалиштима изграђеним крајем XIX i половином XX века. Од четвртка 4. маја, заинтересовани ће у Клубу за стара и одрасла лица моћи да погледају 24 фотографије, од којих су неке из колекције ауторке, неке из приватних збирки а неколико из зрењанинског Историјског архива.

DSCN1203Осим професионалних обавеза стизала је Верица Николић и да излаже. Тако је у галеријама Архива и Музеја припремила изложбе о градској синагоги, најзначајнијим плакатима, меморандумима и друге, настојећи да у њима заокружи неку област живота у Бечкереку, Петровграду и Зрењанину. Верица је до 2010. године радила у Историјском архиву. Годину дана касније постала је члан Клуба за стара и одрасла лица. Ово јој је друга ауторска изложба у Клубу.

Техничку подршку изложби пружио је Едуард Шварцер, у забавном делу наступили су солисти Славна Јевремов, Милена Радловачки, Властимир Момиров и Никола Бракус а у оркестру су били Василије Маријану и Зоран Кавалић. И овог пута се присутнима, пре отварања изложбе, обратила Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица.

DSCN1197 DSCN1201 DSCN1206