ЉУБАВ У ХИЉАДУ БОЈА АНКЕ ХАЈДУ

dscn3432Осим задовољства што ствара, Анка Хајду има понекад потребу да своју прозу и поезију подели са другима.dscn3460 Тако је било у четвртак, 24. новембра, у Дому за стара и одрасла лица, када је са пријатељима извела свој пети ауторски програм. На почетни аплауз при најави програма, током вечери надовезивали су још громкији, да би задовољна публика на крају бурно наградила извођаче. Како и не би када је Анка Хајду са укусом и пажњом одабрала неке од својих стихова али и музичке нумере. Све то под насловом „Љубав у хиљаду боја“.

„Радост над свим радостима, Занос над свим заносима, Пијанство над свим пијанствима, Бисер над свим бисерима, Благо над свим благом, Бескрајност над свим бескрајностима – То је увек љубав“. Ове и још много тога на тему љубави изговарала је Анка Хајду, да би јој у поетском делу програма још помогла Љиљана Шмитал.

dscn3449За извођење добре музике на задатку су били дует Милка и Јуца (Милка Куриџа и Јулијана Весков), Љиљана Бијелић,dscn3440Панта Јосимов, Смиља Стојић, Милена Радловачки, Славна Јевремов, Милован Живковић, Роса Марјановић, Маргит Куцора, Бора Никин и Властимир Момиров. И овог пута имали су изврсну музичку пратњу. У оркестру Клуба наступили су Василије Маријану, Зоран Кавалић и Радован Марков. Вече поезије, песме и музике отворила је Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица.

Анка Хајду је још као девојчурак своје родно далматинско месташце Десне заменила Зрењанином. Током радне каријере обављала је књиговодствене послове да би у пензију отишла као шеф књиговодства на Рибњаку „Ечка“. И тада је почела да пише. Члан је Клуба од 2000. године. Своје интересовање осим у секцији љубитеља прозе и поезије исказује још и у клубском хору.

dscn3458 dscn3454 dscn3455 dscn3443 dscn3437