МИРЈАНА НИКОЛИЋ И ЊЕН ПОЕТСКИ ВРТ

DSCN1642Окупила је Мирјана Николић љубитеље уметности, књижевности и вајарства, на свом првом самосталном ауторском наступу, у Клубу за DSCN1653стара и одрасла лица, под називом „Са пријатељима у мом поетском врту“. Била је то истовремено промоција рукописне збирке поезије „Огрлица од турмалина“ и мини изложба вајарских радова. Догађај се одиграо и забележен је 8. јуна.

DSCN1641Мирјана Николић се још током студија на Филолошком факултету у Београду бавила писањем. По завршетку факултета животни пут је одвео у Сплит. Током две деценије живота DSCN1650у овом далматинском граду, ради егзистенције, била је референт продаје у фабрици електронских уређаја. Уметнички подстицај је био изузетно наглашен, па је у том периоду писала, издавала своје рукописе, вајала и организовала изложбе радова.

– Нико ме није упућивао у „тајне“ уметности. Гледала сам ко, шта и како ради. Вероватно ми је то било лакше уз оца вајара и сестре рестауратора слика и икона. Зато сам, поред књижевности , где стално нешто примећујем, врло одана вајарским материјалима као што су дрво, кост и угаљ, каже Мирјана.

Ауторка углавном пише љубавну поезију. Али не како су ОН и ОНА несрећно заљубљени, већ како се из тог односа црпе дивне и подстицајне енергије, врло често еротске.

Уметничко вече водио је Лазар Лаушев, песник из Идвора и члан Клуба, а музичку пратњу пружао је Зоран Кавалић, наступајући на гитари. Даница Ђорђевић, руководилац Клуба, и Катарина Милојевић, председница Клуба, су посетиоце и љубитеље уметноси позвале, на самом почетку програма, да дају предност емоцијама у корист задовољства.