НАДАХНУТО ПЕСНИЧКО И МУЗИЧКО ПОПОДНЕ

DSCN5316_resizeВише је разлога што поподне у Клубу за стара и одрасла лица, у четвртак 23. фебруара, није било обично. Ево само три. DSCN5314_resizeПрви је свакако у чињеници да су поете одлучиле да говоре стихове највећих светских песника. Други да је то рађено надахнуто, интимно и потпуно прихватљиво за посетиоце. Свеукупном ужитку у Клубу за стара и одрасла лица у четвртак, 23. фебрура, допринели су извођачи и оркестар, као трећи разлог. Програм „Песници светске књижевности“ одржали су чланови секције љубитеља поезије и прозе и музичке секције.

DSCN5328_resize– Наши чланови су одабрали песнике и песме по сопственом избору. Оне које радо читају али и говоре. А реч је о планетарно познатим именима у књижевности. Потрудили смо се да се и музички извођачи својим репертоаром у потпуности уклопе у програм, рекла је Катарина Милојевић, руководилац секције љубитеља поезије и прозе и председница Клуба.DSCN5340_resize

Стихове Јесењина, Дучића, Дитлевсена, Петефи Шандора, Гетеа, Бодлера, Едгар Алан Поа, Јејца, Драинца, Де Ламартина, Превера, Пастернака и Лорке говорили су Драгица Капуши, Јелена Бурсаћ, Биљана Димитријевић Мартинов, Љиљана Шмитал, Мирјана Леваков, Милорад Мартинов, Драгиња Миловић, Павка Мартиновић и Радмила Кузманов.

У музичком делу наступили су Роса Марјановић, Смиља Стојић, Властимир Момиров, Милован Живковић, Милена Радловачки, Анка Хајду и дует Јулијана Весков и Милка Куриџа. Део њиховог репертоара биле су песме „Тамно вишњеве боје шал“, „А што ћемо љубав крити“, „Била је тако лепа“, „Очи чорние“ и друге. У оркестру све прекаљени музички зналци Василије Маријану, Зоран Кавалић, Никола Бракус и Радован Раша Марков.

Поздравне речи посетиоцима, који су испунили салу Клуба за стара и одрасла лица, упутила је Даница Ђорђевић, руководилац Клуба.

DSCN5339_resize DSCN5319_resize DSCN5317_resize