Gerontološki centar – Zrenjanin

НАЈ, НАЈ ПРОГРАМ СМИЉЕ СТОЈИЋ

DSCN5172Oва година за Смиљу Стојић почиње у знаку цифре осам. У четвртак, 26. јануара, одржала је свој осми ауторски програм у Клубу за стара и одрасла лица. DSCN5174Њена ужа породица броји осам чланова а крајем јануара ће напунити 80 година живота. Вероватно је због свега овог изведен програм са већим бројем учесника из неколико клубских секција.

DSCN5181Смиља Стојић је једна од особа са најдужим стажом у Клубу. Убрзо по досељењу у Зрењанин 1995. године укључује се у рад готово свих секција, литерарне, музичке, драмске, фолклорне, пева у хору, члан је певачке групе и бави се ручним радом. Дакле, и нај када је реч о свестраном активизму.

  • Током 22 године много времена и труда сам уложила у Клуб. Ако бих морала нешто од тога да издвојим онда је то изворна певачка група „Сеферини“, која негује стару банатску песму и музику. Вања Илијев, руководилац фолклорне секције, је дошао на идеју да оформи женску певачку групу. Задовољна сам што сам на намом почетку те 2006. године била њен члан и што је прихваћен мој предлог да се зовемо „Сеферини“. Већ те године, после успеха на општинском, зонском и покрајинском такмичењу, освојиле смо републичко признање, истиче Смиља.

DSCN5182 DSCN5184 DSCN5186