Gerontološki centar – Zrenjanin

„НОЋ МУЗЕЈА“ ОТВОРИЛИ НАЈМЛАЂИ И НАШ ХОР

DSCN1531На најлепши начин је у Зрењанину почела планетарна културна манифестација „Ноћ музеја“. Отворили су је DSCN1517хорови Клуба за стара и одрасла лица и Музичког забавишта „Колегијум“. У отвореном простору Народног музеја генерација најмлађих и по годинама њихових могућих бака и дека, одржали су успешан заједнички хорски концерт. У суботу, 20. маја, дечица старосне доби од три до седам година и чланови нашег хора су посетиоцима приредили право уживање.

DSCN1510Под руководством Сање Поповић „Колегијум“ је отпевао сплет дечијих песама. Солисти су били Лена Миловац, DSCN1496Ивана Горшћак, Ленка Суђић, Мина Ковач, Тара Поповић, Катарина Бештански, Михајло Максимовић, Вања Влаховић, Душан Антић, Душан Моромилов, Ема Митровић и Невена Петрић. Соло тачку на гитари, за припремни разред, извео је Сергеј Поповић. На задовољство родитеља и бројних посетилаца.

У другом делу музичког дешавања Бранислав Гагић, руководилац хора Клуба за стара и одрасла лица, и извођачи су допринели уметничком обележавању ове манифестацује на свечан начин. Извели су народне и староградске песме. Музичка подршка били су им Василије Маријану, свирао на хармоници, и Слободан Антонин, наступао на гитари.

Заједничким наступом два хора, отпевали су нумере „Тихо ноћи“ и „Седи Ћира“, завршена је увертира за „Ноћ музеја“. Граја, осмеси и раздраганост, који су пратили ово дешавање, су најбоља обележја и оцене дружења дечице и чланова Клуба за стара и одрасла лица.

DSCN1499 DSCN1512 DSCN1515 DSCN1528