Gerontološki centar – Zrenjanin

“БАНАТСКА БАЈКА” БИЉАНА ДИМИТРИЈЕВИЋ МАРТИНОВ И МИЛОРАД МАРТИНОВ

У четвртак, 18.априла посетиоци Клуба су имали прилику да уживају у занимљивом и добро осмишљеном програму „Банатска бајка“. Аутори програма су Биљана Димитријевић Мартинов и Милорад Мартинов, брачни пар, који су били и водитељи обучени у банатској народној ношњи.
Поред Биљане и Мике, своје стихове на тему Баната су казивали и песници:Мира Драганов, Мирјана Николић, Оливера Каран, Лазар Лаушев, Биљана Грошин, а Рада Кузманов је прочитала стихове Драгиње Миловић.
Приказана је и мини изложба уметничких слика на тему Банат, наших сликарки Мире Драганов, Мире Степанов и Раде Кузманов.
Програм су увеличали певачи Власта Момиров, Роса Марјановић, Никола Бракус, Славна Јевремов, Драгутин Зечевић, група Пијанисимо- Милена, Славна, Славица и Раша, Милена Радловачки, а МИлорад Мартинов је на хармоници извео сплет банатских песама. Певаче су пратили врсни музичари Васа Марјану, Никола Бракус, Зоран Кавалић и Радован Марков.
Чланови фолклорне секције, под руководством Вање Илијева, су завршетак програма украсили изведбом сплета банатских игара.
Општи утисак публике је да је програм био успешан и забаван. Присутни су певали заједно са извођачима. Биљана и Мика, Соса и Лала, су били надахнути, креативни и маштовити, како у одабиру текстова и песама, тако и у осмишљавању амбијента програма.