Gerontološki centar – Zrenjanin

ГОСТОВАЊЕ НАШИХ ЛИТЕРАТА И МУЗИЧАРА У ИДВОРУ

Поводом Пупинових дана који се традиционално у октобру обележавају у Идвору, родном месту нашег великог научника, одржан је у суботу 12.10.2019. у велелепном Спомен дому Михајла Пупина “19. Сусрет љубитеља писане речи”.
Литерате и музичари нашег Клуба имале су част да на позив нашег члана, познатог песника Лазара Лаушева из Идвора, учествују на овом Сусрету.
У предивном амбијенту свечано осветљене сале Спомен дома, окруженог тишином лепо уређаног парка, оџвањале су речи књижевних стваралаца и тонови познатих, старих песама.
После поздравне речи Лазара Лаушева и отварања свечаности од стране председника Удружења пензионера Идвора Јана Корења, наступили су литерате и музичари нашег Клуба, као и посленици лепе речи и звука из Идвора и околине.
Својим песмама, причама и афоризмима представили су се се успешно из нашег Клуба Катарина Милојевић, Милорад Мартинов, Мира Драганов, Мирјана Николић, Витомир Ћурчин, Биљана Димитријевић-Мартинов, Оливера Каран, Биљана Грошин, Мирјана Леваков, Љиљана Шмитал, Оливера Блажин и Радмила Кузманов.
Наш оркестар у саставу Василије Маријану на хармоници и Зоран Кавалић на гитари пратио је надахнуте извођаче старих српских, румунских и мађарских песама: Николу Бракуса, Росу Марјановић, дует Милка Куриџа – Јулијана Весков, Пају Жебељана и Маргит Куцуру.
Публика је бурним аплаузом поздравила наше литерате и музичаре, придруживши се речима Лазара Лаушева на крају Сусрета: “Довиђења до следеће године на јубиларном 20. Сусрету”!