Gerontološki centar – Zrenjanin

ГЦ И КЛУБ НА ДАНИМА ПОРОДИЦЕ У ПЕРЛЕЗУ

Геронтолошки центар са својим Клубом за стара и одрасла лица успешно се представио 12. августа на отварању манифестације “Дани породице” у Перлезу која има за циљ да промовише породицу и породичне вредности. Прву манифестацију Дани породице у Србији, која траје до 14. августа, организовали су УГ „Породична Србија“, Министарство за бригу о породици, Покрајински секретаријат за социјалну политику и демографију, Покрајински секретаријат за туризам и привреду и Град Зрењанин. На самом почетку, у предивном амбијенту шеталишта – корзоа на обали Бегеја и уз присуство великог броја посетилаца, после изванредне Милице Досковић са песмом “Не дам”, манифестацију је отворио министар за бригу о породици Радомир Ратко Дмитровић. Присутнима су се бираним речима обратили и градоначелник Зрењанина Симо Салапура и помоћник Покрајинског секретара за социјалну политику и демографију Радош Пејовић, који је на бину изашао са супругом и троје деце.
Овом приликом потписан је и споразум између Града Зрењанина и Фондације „Заједно за младе-проф. др Даница Грујичић“, а откривена је и плоча првог породичног корзоа.
Међу дуж шеталишта постављеним штандовима локалних самоуправа из целе Србије, јавних институција, фондација за промовисање повећање наталитета, посебну пажњу деце је привукао станд нашег Геронтолошког центра са књигама, магнетима, украсима и другима рукотворинама корисника ГЦ. Није изостало ни заједничко сликање креатора нашег штанда и учесника ове манифестације из Клуба за стара и одрасла лица.
Успомена је вредна и фотографија свих наших учесника са проф. др Даницом Грујичић неурохирургом Клиничког центра Србије.
У оквиру културно забавног програма на крају отварања манифестације, посебно је на прекрасној бини поздрављен наступ чланова Драмске секције нашег Клуба, први пут после две године. После надахнутог обраћања публици Данице Ђорђевић, руководиоца Клуба, изведен је кратак одломак из култне представе “Па изволте у Сакуле”. Наступ наших глумаца у банатској ношњи у епизоди “Кумовање”, уз текст који верно одсликава овдашњи менталитет и пригодне музичке нумере, наишао на неподељене симпатије присутне бројне публике.