Gerontološki centar – Zrenjanin

Емисија “Додати живот годинама ” у Клубу 1996 год.

На иницијативу социјалне раднице Данице Ђорђевић, а у изведби Боривоја Павловића, стручног информатичара, напављен је веома квалитетан програм учествовања Клуба за стара и одрасла лица у склопу са Геронтолошким центром у Зрењанину у емисији “Додати живот годинама ” л996 године.
Овај програм је јако емотивно утицао лна посетиоце , јер су се појављивала лица на платну, која су била активни чланови Клуба у то време, међу којима доста није више са нама. Даница је у току програма давала објашњење сваког приказа.
Тадашњи директог Героцентра Дамјан Будурин заједно са соц. радницом Даницом, позвао РТВ и и вођитеља емисије Драгутина Ремецког да снимају програм о Клубу. Радо су се одазвали и приказали све активности Клуба и Героцентра Зрењанин. Тема је била љубав, о којој су говорили , између осталих и брачни пар Кавалић Веселин и Душица, брак склопљен у Центру.
Сценарио за програм је припремио Александар Милић. У организацији програма су били Славко Шајтинац, тадашњи председник Савеза аматерских друштава, затим са скечевима Радивоја Шајтинца, Лазар Брусин “Жежа” , Дејан Бошњак са одломком из своје књиге “Тамо амо по Банату”,хор под вођством Сање Поповић, фолклот под вођством Томе Ђурин. Торту са мотивом зрењанинске ћуприје направила је Радослава Богарошки. У организацији програма учествовала је и Катарина Халасовић.
Као гости емисије су били председник Скупштине инвалида рада Стева Радишић, и председник Општинског удружења пензионера Радосав Јовановић.
Забавни део РТВ представили су певачи Драгица Радосављевић и Миле Прунић.Као прилог приказани су делови филма “Руски цар” где су глумци Мира Бањац и Чкаља приказали љубав у позним годинама и неразумевање фамилије исте..
После програма послужен је ручак у Клубу за домаћине, где се наставило славље, а у Центру за госте.
Још једном да нагласимо да је програм употпуности успео и још дуго ће се спомињати, јер су оживеле успомене од пре 23. године, мало са сетом а више са радошћу.