Gerontološki centar – Zrenjanin

ЗАВРШНА СВЕЧАНОСТ ПРОГРАМА ПРЕВЕНЦИЈЕ ДЕПРЕСИЈЕ

У препуној сали Клуба за стара и одрасла лица, уприличена је у петак 29.06.2018. године завршна свечаност Програма превенције депресије у трећем животном добу, као круна успешно спроведених тромесечних активности.
На пригодним паноима у сали, биле су изложене слике које су документовале минула програмска догађања.
После поздравне и уводне речи водитеља Милорада Мартинова, наступио је хор Геронтолошког центра и Клуба под управом Бранислава Гагића са песмама “Пред Сенкином кућом” и “Сећаш ли се оног сата”.
Са резултатима литерарног конкурса на тему “Радост стварања” присутне је упознала Катарина Милојевић, руководилац Секције љубитеља поезије и прозе. На конкурс се јавило 18 учесника који су радове слали под шифром. За најуспешније су проглашени Стојанка Милин, Витомир Ћурчин и Душан Тодић. Представљен је и експресно урађен Зборник радова свих учесника са допадљивим сликама чланова ликовне Секције.
Уручене су и захвалнице представницима МЗ “Вељко Влаховић”, “Соња Маринковић” и “Доситеј Обрадовић”, као партнерима на пројекту превенције депресије.
Потом је Радован Марков, професор музике, представио своју певачку групу “Пианисимо” у саставу: Милена Радловачки, Славна Јевремов и Славица Попов.
Публика је топло поздравиле и наступе изванредних вокалних солиста Росе Марјановић, Николе Бракуса, Милене Радловачки и Властимир Момирова.
У оквиру спортских активности током реализације пројекта, за такмичење у шаху додељена су признања Николи Максимовићу, Слободану Толмачеву и Бранку Оњином. За такмичење у пикаду, бацању висеће кугле и са плочицама, признања су заслужили Драгиша Бабин, Дамјан Будурин и Душко Ђуричин.
Смех публике је посебно изазвао наступ драмске секције са одломком из представе „Па извол’те у Сакуле“ о снагатору из Лике и Јулишки, дресерки бува на мађарском.
Као и увек, квалитетном музичком угођају допринос је дао и клупски оркестар у саставу: Василије Маријану, Зоран Кавалић, Никола Бракус и Радован Марков.
После наступа групе “Сеферини” и фолклорне групе Вање Илијева, руководиоц Клуба Даница Ђорђевић у завршној речи истакла је значај Програма превенције депресије, његово успешно привођење крају и изразила захвалност свим учесницима.