Изложба слика Ружице Кнежев уз музичко-песнички програм

Тог четвртка 30.05.2024. године бројни посетиоци у Клубу имали су задовољство да уживају у изложби слика наше чланице Ружице Кнежев и у пригодном, добро осмишљеном, музичко-поетском програму. То је иначе била друга самостална изложба слика ове тихе, љубазне и надасве веома креативне жене. Претходна је била такође у нашем Клубу, пре близу годину дана. Сликањем је почела да се бави одласком у пензију, после успешног радног века.
Програм је отворила и поздравила све присутне Славица Богдановић, руководилац Клуба, да би потом Рожика Рашевић, у име ликовне секције Клуба, врло надахнуто говорила о животном и сликарском путу Ружице Кнежев и скренула пажњу на њене изванредне слике постављене по зидовима просторије. У њима занесено и предано исликава своје носталгично-лирске визије у тешким техникама сликања на свили и суви пастел. Суви пастел оставља мекан, прашкаст и баршунаст траг на папиру, чинећи њене слике јединственим и нежним. На сликама просипа прах сете у бојама које су пажљиво укомпоноване и права су мелодија за очи. Она својим сликама исказује емоције складних облика и боја, отуд и назив програма “Све боје живота.”
Затим је о себи, својим сликама и концепцији програма говорила сама Ружица, ненаметљиво, чежњиво, лирски, баш како и своје животне импресије наноси на платно.
Програм је настављен уз пријатно музичко дружење и пригодне стихове Бранка Копривице, Боре Ђорђевића, Николе Думитрашковића, Душка Радовића и Недељка Попадића, које су, осим саме ауторке програма, читали Рожика Рашевић, Оливера Каран, Љиљана Вељић, Милинко Вуковић и Оливера Блажин. Своје афоризме говорио је Витомир Ћурчин.
У пратњи нашег оркестра, који су чинили изванредни Василије Маријану и Милан Васић на хармоници, Зоран Кавалић на гитари и Светислав Николић на органи, успешно су наступили вокални солисти: Славица Попов, Властимир Момиров, Милена Петровић, Роса Марјановић, Милка Куриџа, Вероника Чикош, Оливера Каран и Радован Радишић. Успешно је наступио и дует Милена Петровић – Милка Куриџа, као и дует Властимир Момиров – Роса Марјановић са песмом “Кад замиришу јорговани” .
Отпочело се са песмом “Кад се сетим мила душо”, “Дозволи ми да те заборавим”, а наставило са песмама “Ја без тебе не могу да живим”, “Лажи, лажи Вере”, “Ко те има тај те нема”, “Јеси ли чула душо, “Сомборске руже” и многим другим. На крају се ефектно завршило песмом “Свирци моји” у извођењу Властимира Момирова заједно са свим извођачима
Публика је певала заједно са извођачима и сваки наступ пропратила великим пљеском.
И после самог краја програма и заједничког фотографисања, присутни су наставили дружење у пријатној и опуштеној атмосфери.