Gerontološki centar – Zrenjanin

КОРЗО

Корзо је некада било место окупљања, упознавања и дружења. На корзо сте одлазили да видите и да будете виђени. Одлазило се предвече, лепо обучено и дотерано. На корзо или штрафту су одлазил махом млади, али и старији који су пазили на те млађе.

Како нисмо могли ових дана да одемо на корзо, корзо смо довели код нас. Прошлог петка, како правила налажу, предвече свечано обучени и дотерани наши корисници уживали су у музичким нумерама домаћих и страних извођача средине прошлог века.

Било је ту наравно и по неко колце, тек толико да се се види ко још може да „заплете“. Слике које видите у прилогу тешко  могу дочарати расположење које је било те вечери. Добар избор музике је повремено измамио и неку сузу, али већ следећег тренутка, су расположење подизали рефрени песама које су сви певали у глас.

Опште је познато да је музика лек и за душу и за тело, и иако смо овог пута више циљали на душу, приметно је да се и тело окрепило. Па сасвим сигурно, музико-терапија мора да се настави. А до неког следећег корзоа, свима желимо добар и весео дан.