Gerontološki centar – Zrenjanin

КЊИЖЕВНИ УСПЕСИ ЧЛАНОВА СЕКЦИЈЕ ЉУБИТЕЉА ЛЕПЕ РЕЧИ У 2019. ГОДИНИ

У четвртак 13.02.2020. године у Клубу је одржан програм којим су представљени успешни наступи чланова Секције љубитеља лепе речи на књижевним конкурсима током протекле 2019. године.
Све присутне је најпре поздравила Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица, а затим је програм наставила да зналачки води Катарина Милојевић, руководилац Секције љубитеља лепе речи.
Своје песме, приче и одломке из објављених књига, са освртом на добијене награде, похвале и учешћа у Зборницима, казивали су Лазар Лаушев (читао је и песме Стојанке Милин и Мирјане Николић које су биле одсутне), Витомир Ћурчин, Драгиња Миловић, Оливера Каран, Оливера Блажин, Павка Мартиновић, Спасенија Стојковић, Биљана Димитријевић-Мартинов и Милорад Мартинов.
Наравно, књижевна казивања су, као и увек, оплемењена пажљиво одабраним музичким нумерама које су изводили Роса Марјановић, Панта Јосимов, Милена Радловачки, Смиља Стојић, Јоца Коменов, Славна Јевремов, Славица Попов и дует Милка Куриџа-Јулијана Весков у пратњи оркестра у саставу Василије Маријану хармоника, Светислав Николић органа и Зоран Кавалић гитара.