Gerontološki centar – Zrenjanin

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У КЛУБУ

Пријатна, опуштајућа атмосфера баште нашег Клуба, била је 15.09.2022. године предиван амбијант за ликовну колонију и радионицу осликавања свиле. Осим домаћина, чланова ликовне секције Клуба и сликара из ГЦ Зрењанин, учешће су узели ликовни ствараоци из Клубова за стара и одрасла лица у Новом Саду, Суботици и Панчеву.
У преподневним часовима, у свечаној сали, руководиоц Клуба Даница Ђорђевић поздравила је све присутне, а Тања Живанов, директор ГЦ Зрењанин свечано отворила ликовну колонију. О самој техници осликавања свиле говорила је Милана Филеп, радни терапеут из ГЦ Зрењанин.
Потом су времешни мајстори кичице, искључиво припаднице лепшег пола, на столовима у пространој башти посвећено приступиле осликавању свиле, као и другим сликарским техникама. Читав догађај је од самог почетка помно праћен од стране бројних медијских кућа и портала.
После паузе за ручак, радови свих 27 учесника изложени су у делу покривеног баштенског простора. Централно место су заузели радови у техници осликавања свиле. Свим учесницима су подељене пригодне захвалнице, веома укусно дизајниране.
Програм је настављен у пријатној и опуштеној атмосфери, уз музику нашег оркестра, који су чинили изванредни Василије Маријану и Светислав Николић на хармоници и Зоран Кавалић на гитари. Наступили су вокални солисти Властимир Момиров, Роса Марјановић и Милена Радловачки. Пријатно освежење је био наступ Радивоја Титина на гитари са домаћим евергреен хитовима. Публика је певала заједно са извођачима познате музичке нумере и сваки наступ пропратила великим пљеском.
Док су звуци песме “Свирци моји” најављивали растанак, било је неподељено мишљење и гостију и домаћина да је ликовна колонија протекла веома успешно и да таквих дружења треба да буде што више.