Gerontološki centar – Zrenjanin

Ликовна колонија „ Четкицом кроз природу“

Трећа по реду ликовна колонија „Четкицом кроз природу“ у организацији Дома за душевно оболеле „Чуруг“ која се организовала у прелепом амбијенту Омладинског насеља „Летенка“ на Фрушкој Гори одржала се ове среде 18. августа. Прелепа природа, време какво се само пожелети може и расположени уметници, учинили су да ова изложба буде незаборавна.

Све учеснике је на самом почетку поздравио др Данијел Жупић, директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта. Господин Жупић је изразио велико задовољство због чињенице да се овакви догађаји организују у оквиру омладинског насеља „Лепенка“ које је првенствено познато по окупљању спортиста.

Након њега, у име домаћина, нам се обратио Мирослав Крестић директор Дома за душевно оболеле „Чуруг“ из Чуруга.

Морамо истаћи да су се домаћини својски потрудили да свим учесницима буде пријатно у току боравка на ликовној колонији. Простор који је био намењен уметницима заправо је сам обод прелепе шуме, а места испод крошњи столетних стабала је било и више него довољно, те инспирације није мањкало. Како су вредни домаћини обазбедили и боје и платна, једино нам је остало да бринемо ко ће први стићи до плаве, беле и зелене боје која је доминирала како крајоликом тако и сликарским платнима. Учесника је било заиста много и осим домаћина ту су били још и : Дом за смештај душевно оболелих лица „Свети Василије Острошки Чудотворац“ Нови Бечеј, Дом за душевно оболела лица „1. Октобар“ Стари Лец, Дом за децу и лица ометена у развоју „др Никола Шуменковић“ Стамница, Дом за смештај одраслих лица „Гвозден Јованчевић“ Велики Поповац, Завод за смештај одраслих лица „ Мале пчелице“ Крагујевац, Геронтолошки центар Нови Сад – клубови и Геронтолошки центар Зрењанин – клуб.

Испред Геронтолошког центра Зрењанин су учествовале чланице клуба : Мира Драганов и Јела Стојков. А представници установе су били: директорка госпођа Тања Живанов, стручни радник на услугама у заједници и руководилац службе госпођа Даница Ђорђевић и радни терапеут Вања Илијев.

Наравно, ликовна колонија нема такмичарски карактер, али је др Данијел Жупић, као поклон организатора ликовне колоније „ Четкицом кроз природу“ Омладинском насељу „Летенка“ изабрао баш рад наше Јеле Стојков. На крају остаје само да се захвалимо, како домаћинима тако и осталим учесницима на позиву и прелепо амбијенту са драгим и позитивном људима. Хвала свима и до скорог виђења.