Gerontološki centar – Zrenjanin

Луткарска представа “Три прасета”у Позоришту младих у Новом Саду

После успешне радионице за прављење лутака са децом у Новом Саду, Славица Богданов је радо прихватила позив за наступ луткарске секције Клуба са представом “Три прасета.” у Позоришту младих. Доброћудни и веома елоквентан и паметан домаћин Радмило Мулић, иначе власник књижаре “Малавелика књига”, је детаљно описао настанак Позориште младих. Преносимо вам само део:

Позориште младих је основано 1931,год.,као Луткарско друштво.Своју салу Позориште лутака је добило 1936 год. изградњом Спомен – дома “Краљ Александар И”, где су се одржавале представе. Током ИИ Светслког рада позориште је претрпело велику штету, а под именом Војвођанско позориште лутака почело је да ради одмах по завршеткку рата. 1968. године Позориште је добило свој данашњи назив. Оно је прво луткарско позориште у Србији и Војводини.

Драмска сцена почиње са радом 1991 .године.

Позориште младих данас има две сцене:Сцену за децу и Драмску сцену.

У препуној сали, где одржавају радионице, глумци Клуба су приказали представу, која је код деце изазвала буру емоција. Ту је било навијања за поједине ликове, негодовања на лик вука који је био негатиац, тапшања, а и самог учествовања у појединим сценама.По завршетку, деца су се дружила са глумцима и њховим луткама . Душан , Веља, Јелена, Вера, Ната, као и Славица која је руководилац секције, изразили су задовољство и жељу за поновним сусретом у Новом Саду. Домаћин Радмило и његова супруга су угостили чланове Клуба и поздравили се до следећег сусрета.