Gerontološki centar – Zrenjanin

ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА “ТРИ ПРАСЕТА” У ВРТИЋУ “АЛИСА У ЗЕМЉИ ЧУДА”

После успешне премијере луткарске представе “Три прасета” у нашем Клубу последњег четвртка месеца јуна, отпочео је поход ове представе на зрењанинске вртиће. На Светски дан детета, 20.11.2019. године у вртићу “Алиса у земљи чуда”, наше креативце са неспорним глумачким умећем, топло су дочекали васпитачи и одушевљена деца из тог вртића и из вртића “Снежана” у Мужљи.
Пажљиво је осмишљен леп и разноврстан програм. После поздравне речи главне васпитачице, наступа дечијиг хора са симпатичним солистима, једна од креаторки програма, Мима Мишић из Удружење “Женска иницијатива,” говорила је присутнима о значају Светског Дана детета и важности оваквих сценско – музичких наступа у креативном и свеукупно духовном развоју деце!
У име нашег Клуба, Славица Богдановић, као креатор луткарске представе “Три прасета”, најавила је бројном дечијем аудиторијуму познату причу о Муцку, Гуцку и Буцку… Деца су са одушевљењем пратила догађања на сцени, певала су заједно са глумцима и бучно реаговала како би три прасета сачували од лукавог вука.
На крају је наступ наших луткара, Катарине, Лјиљане, Јелене, Вере, Душана, Вељка и Драгише, био пропраћен великим аплаузом.
Интересантан је био и наступ Вање Илијева из нашег Клуба, са допадљивом и едукативном демонстрацијом свирања на фрули и гајдама.
Расположење је достигло врхунац када су се кроз песму и игру придружили Василије и Роса са дечијим песмицама…