Gerontološki centar – Zrenjanin

Министар Зоран Ђорђевић посетио Геронтолошки центар Зрењанин

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић обишао је Геронтолошки центар Зрењанин.
Он је том приликом нагласио да су корисници установа социјалне заштите најкритичнија категорија становништва. Због тога им, нагласио је Ђорђевић, треба обезбедити заштиту на највишем могућем нивоу.

– Како бисмо наше најстарије грађане заштитили што боље, реаговали смо и пре проглашења ванредног стања. Свим институцијама смо упутили мере које морају да спроводе. Забранили смо све посете, као и изласке и уласке корисника. Обезбедили смо довољне количине дезинфекционих средстава и заштитних маски, као и доставу неопходних намирница – навео је Зоран Ђорђевић.

Он је рекао да је лични контакт са директорима и запосленима прилика да се размене информације и најбоље сагледају целокупна ситуација и услови у којима бораве корисници.

Такође, како је додао, то је и одлична прилика да запослени и руководство установа, уколико имају неких недоумица, на много лакши начин затраже савет или помоћ.

Преузето са https://www.zrenjaninski.com/