Gerontološki centar – Zrenjanin

МУЗИЧКО ДРУЖЕЊЕ СА ВЕСЕЛИНОМ НИЋИНИМ

Још једно музичко дружење овог четвртка 10.10.2019. у нашем Клубу остаће упамћено. Као аутор програма успешно је дебитовао Веселин Нићин на хармоници, отворивши дружење песмом “Хајде друже да пјевамо”. Хармонику није испуштао све до краја програма.
Ређале су се старе, познате песме које су за тему углавном имале вечиту љубав и које су наишле на велико допадање бројне публике – “Марамица од белог фулара”, “Еј чија фрула”, Звони звонце”, На брегу кућа мала”, Рибарева кћи” и многе друге. Кроз наслове песама и представљање извођача ефектно је програм водила Катарина Милојевић.
После Веселина наступили су врсни клупски певачи дует Милка Куриџа и Јулијана Весков, Славица Попов, Панта Јосимов, Маргит Куцура, Анка Хајду, Милена Радловачки, Власта Момиров, Оливера Каран, Смиља Стојић, Славна Јевремов, Паја Жебељан и Роса Марјановић. Уз хармонику аутора програма, ефектно су их пратили чланови нашег клупског оркестра Василије Маријану на хармоници и Зоран Кавалић на гитари.
На крају, сви извођачи су заједно отпевали песме “Еј што ћу нане болује ми дика” и “Године су пролазиле” уз френетично одобравање публике. Аутор прогама је презадовољну публику испратио
инструменталом “Свилен конац”…