Gerontološki centar – Zrenjanin

НОСТАЛГИЧНО ПУТОВАЊЕ У ПРОШЛОСТ КЛУБА

Тог прохладног поподнева 29. новембра, посетиоци Клуба су имали јединствену прилику за носталгично путовање у прошлост. Да кроз само одшкринут временски прозор, путем видео снимка, сагледају делић дешавања из богате историје Клуба, основаног далеке 1983.године.
По идеји руководиоца Клуба Данице Ђорђевић, која је поздравила све присутне, направљена је на једном ЦД-у компилација сценско-музичких дешавања везаних углавном за Лазара Брусина-Жежу, глумца Народног позоришта у пензији, који је оставио неизбрисив траг у широкој, културолошкој афирмацији Клуба.
Почев од успешног представљања Клуба у познатој ТВ емисији “Додати живот годинама” јуна 1996. године, преко постављања култне представе “ Банатски бећари”, извођене 21. пут, програма “Које срце у те дир’но”, до премијерног постављања текста Стевана Сремца “Бал у Елемиру” у Културном центру. Ову представу је Жежа са великим, костимираним ансамблом, припремио за свега 7 дана!
Посетиоци Клуба су имали прилику да се увере како се и некад правио врло квалитетан мизички и драмски прогам, како се веселило и прослављало, да виде и многа позната лица, на сцени или у публици, којих нажалост више нема…
Могли су да примете, па чак једва и препознају, и неке садашње чланове Клуба, на својим првим корацима на сцени и за микрофоном…
Не баш бројни аудиторијум врло емотивно је пратио видео приказ прохујалих клупских дешавања и на крају бурним апалаузом изразио своје задовољство.
Једнодушни закључак је да се прозор у прошлост шире отвори и на светлост видео екрана убрзо доведу и други догађаји из богате клупске ризнице.