Gerontološki centar – Zrenjanin

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 01.10. – Дан старијих особа

02.10. на позив председнице Удружења женске иницијативе Зрењанин Маријане Мишић Андрић, одазвао се део спортске секције Клуба председница Јелена Бурсаћ,и чланови Бабин Драгиша, Видосава Сикимић,и Момир Ракић, како би обележили Дан старијих особа својим одласком у вртић Алиса на Граднулици. Веома су срдачно дочекани .Реч је узела госпођа Маријана, поздравила сву децу и васпитаче и казала пар речи о Дану старијих особа.

Потом их је поздравила Јела Бурсаћ испред Клуба и веома симпатично објаснила да као што они имају вртић , где се забављају, тако и старије особе, после заслужене пензије имају свој “вртић” где проводе слободно време и “играју”се.Деца су нетремица саслушала и најстаријег члана госпођу Видосаву , која је причала о свом детињству. Она је као мала са породицом дошла са Косова у Херцеговину и за време рата су колонизирани у Банат. Пошто је била многобројна породица, главне играчке су им биле крпењаче, лутке од тулузине,клликери… На дечијим лицима су се приметиле осмеси и збуњеност, јер нису схватили како се може од то направити играчка. На позив да се играју са чланови Клуба шанталице, пикадо и плочице, које су спортисти донели, чула се граја и утркивање ко ће први да учествује.

Брзо је прошло време посете и приметило се разочарење деце јер им је било јако забавно. Све ово је пропратила КТВ телевизија. Гости су угошћени кафом и договорили су се са особљем и госп. Маријаном за следећи сусрет, за Дан деце који је 20. новембра.Било је то једно пријатно преподне проведено са децом и васпитачима вртића “Алиса” на Граднулици.