“ОД СРЦА ЗА ВАС” – Програм литерарне и музичке секције

Тог четвртка 09.11.2023. године бројни посетиоци у Клубу имали су задовољство да уживају у ауторским радовима чланова литерарне секције – љубитеља лепе писане речи. Добро осмишљен програм обухватио је и наступ чланова музичке секције са пажљиво одабраним нумерама.
Програм је отворила и поздравила све присутне социјални радник Славица Богдановић, да би потом Милинко Вуковић као председник литерарне секције ближе изложио концепцију програма, најављујући наступ чак 18 литерата и 9 вокалних солиста. Нагласио је такође потребу подршке свим учесницима програма, а посебно дебитантима.
Углавном своје књижевне радове изложили су Спасенија Стојковић, Милан Новаков, Василије Анђић, Мира Драганов, Миленко Радновић, Оливера Блажин, Јованка Говедарица, Мирјана Леваков, Анка Хајду, Радмила Кузманов, Љиљана Шмитал, Милена Петровић, Љубица Грујин, Витомир Ћурчин, Мила Сташевић, Милинко Вуковић, Љиљана Вељић и Оливера Каран. Било је и песама и прича и све су зналачки писане, са пуно емоција. Лако су проналазиле пут до срца публике која их је наградила аплаузима.
У пратњи нашег оркестра, који су чинили изванредни Василије Маријану на хармоници и Зоран Кавалић на гитари, између два учесника са својим литерарним радовима, наступили су, на велико задовољство публике, вокални солисти: Маргит Куцора, Славица Попов, Радован Радишић, Вероника Чикош, Роса Марјановић, Милена Радловачки, Милена Петровић, Властимир Момиров и Никола Бракус. Отпочело се песмама “Крај језера”, “Јесил’ чула душо” , “Елено, керко Елено”, “Рузмарин” и многим другим. На крају се ефектно завршило песмама “Тихо ноћас корачајте људи” и “Рано је за тугу”.
Публика је певала заједно са извођачима и сваки наступ пропратила великим пљеском.
И после самог краја програма и заједничког фотографисања, присутни су наставили дружење у пријатној и опуштеној атмосфери.