Gerontološki centar – Zrenjanin

“ОЈ ВЕСЕЛА ВЕСЕЛИЦЕ” У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ

После успешне премијере програма нашег члана Драгутина Зечевића под називом “Ој весела веселице” 11, октобра у Клубу, уследила је 26.11.2018. реприза у Геронтолошком центру.
Драгутин је опет анимирао бројну публику својим надахнутим, пажљиво осмишљеним програмом, представивши се као изванредан песник, приповедач, певач, гуслар…
Као што је и сам на почетку рекао, програм је направљен у националном духу, са старим песмама из његовог завичаја, са севера кршевите и поносне Црне Горе. Пробуђене су дубоке емоције код свих присутних, а посебно код оних који потичу из тих крајева. Препознали су себе и вратили се сечањем у свој завичај и младе дане.
На видео-биму су се смењивале слике његовог родног краја, питоми и кршевити крајолици, планински извори, високо Комови, слике великог Његоша и породице, гусала, “која говоре кад сви ћуте…”
У реализацији овог захтевног програма Драгутину су у музичком делу помогли наши изванредни солисти Славна, Власта, Роса, Милена, Оливера, Јуца и Милка у пратњи Васе и Зорана. У песничком делу, ауторове стихови су читали Катарина, Биљана и Милорад, Биљана Грошин, Павка, Мира Леваков, Мира Драганов, Рада и Витомир.
На крају су сви учесници, уз звук гусала Драгутина Зечевића, отпевали песму “Ко ти косе помрсио Јело”, што је публика поздравила френетичним аплаузом.