Gerontološki centar – Zrenjanin

„ПА ИЗВОЛ’ТЕ У САКУЛЕ“ – ЈОШ ЈЕДНО УЖИВАЊЕ

Драмска секција Клуба за стара и одрасла лица у Зрењанину, са члановима музичке секције, иновираном представом „Па извол’те у Сакуле“, која верно и врцаво осликава менталитет Банаћана, у четвртак 14. јуна у потпуности је оправдала велико интересовање бројне публике.
Представу је најавила Јованке Ђатков, руководилац Драмске секције Клуба, која је изванредно припремила одломке, вешто их комбинујући са препознатљивим, старим, банатским песмама. Њене измене су успешно освежиле представу, која је и досад побрала много признања и аплауза.
Већ уходана, готово професионална, екипа наших глумаца – чланова драмске секције, представила је публици Сакуле на мапи Баната, осликавање кућних просторија родољубивим мотивима, сеоске комшијско позајмљивање и заврзламе у вишенационалној средини на тему хлеб -“брот”, пардонирање, сватовску торту од 100 јаја у возу Црепаја – Сакуле, урнебесно кумовско зановетање са одлично укомпонованим “Бећарцем” и “Четир’ коња дебела”…
На крају је представљен нови одломак са допадљивим текстом о снагатору из Лике и Јулишки, дресерки бува на мађарском. То је била и прилика да Милош Ђатков, а посебно Милена Радловачки, покажу несумњиве глумачке квалитете.
Изврсни су били и Катарина Милојевић, Властимир Момиров, Душан Ђуричин, Маргит Куцора, Славна Јевремов,Вељко Јовановић, Јелица Виријевић, и Драгиша Бабин.
Музичке нумере су изводили Василије Маријану хармоника, Зоран Кавалић гитара и надахнути солисти Властимир Момиров, Милена Радловачки Славна Јевремов и Маргит Куцура.
Публика је топло поздравила представу којој свакако следе нова извођења.