Gerontološki centar – Zrenjanin

“PIŠEM PESMU LJUBAVNU” – SEĆANJE NA LEGENDARNOG KEMU

Tog 11. aprila uživali su brojni posetioci Kluba u impresivnom programu naše članice Slavice Bogdanović posvećenom legendarnom Kemalu Montenu. To je bila jedinstvena prilika da se kroz muziku, reč i sliku sagleda ogroman stvaralački opus ovog genijalnog Sarajlije. Da se putevima nostalgije za trenutak svi vratimo u dane mladosti, kada su predivne Kemine pesme ispunjavili srca brojnih generacija širom nekada velike zemlje.
Autorka programa je vešto i pažljivo složila njegovu toplu i iskrenu životnu priču, video spotove i najpopularnije balade u izvođenju vrsnih pevača i muzičara Kluba.
U pratnji klupskog orkestra u sastavu Vasilije Marijanu, Zoran Kavalić, Radovan Markov nastupili su: Rosa Marjanović, Vlastimir Momirov, Milena Radlovački, Slavna Jevremov i Slavica Popov.
Počelo se osećajnom baladom “Dušo moja”, da bi nastavilo, između ostalog, sa “Vratio sam se živote”, Hiljadu pahulja belih”, “Spavaj cvete moj”, “Pamtim samo sretne dane”, “Nije htjela”, “Jedne noći u decembru, “Napiši jednu ljubavnu”…
Oduševljena publika i svi izvođači na kraju su zajedno otpevali Kemalovu himnu voljenom gradu, “Sarajevo ljubavi moja”.