Gerontološki centar – Zrenjanin

ПОСЕТА АМБАСАДОРА ПОЉСКЕ ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ

У петак 17.11.2017. Геронтолошки центар у Зрењанину имао је изузетну част да у посету прими амбасадора Републике Пољске господина Томаша Његођиша  поводом донације Владе ове пријатељске земље. Донација вредности 2460 евра искоришћена је за реализацији пројекта „Радна терапија за кориснике ГЦ“.

docek zvanica
Дочек званица

Деца у пољској народној ношњи дочекала су са хлебом и сољу уваженог госта и његове пратиоце, Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, Покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност Предрага Вулетића и Градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића са челницима локалне управе. Поздрављени од Тање Живанов, директорке Геронтолошког центра, гости су се у трпезарији топлим речима обратили бројним корисницима центра.

govor direktorke
Поздравни говор директорке
zvanice
Званице прате програм

Пригодни програм, најављиван од стране Милорада Мартинова, започео са најмлађима, хором деце из школе „Петар Петровић Његош“ са пољским песмицама. Наставили су потом чланови Клуба за стара и одрасла лица.

Лазар Лаушев је рецитовао своју  песму „Здравица“ посвећену благословеној земљи банатској, док су чланови фолклорне секције по управом Вање Илијева извели сплет банатских игара.

folklor
Наступ фолклора
namladji
Гости са најмлађима

Званице су потом обишле објекте Геронтолошког центра, са посебним акцентом на мониторинг донираних објеката – столарске радионице, физикалне терапије, ликовне радионице и дневног боравка. Поделили су пехаре за победнике шаховског такмичења и провели пријатне тренутке у ћаскању са времешним корисницима центра.