Gerontološki centar – Zrenjanin

Посета посланица Народне скупштине Србије

Дана 02.09.2021. године посетиле су Геронтолошки центар и Клуб за стара и одрасла лица у Зрењанину посланице Народне скупштине Србије из редова СПС-а, Јустина Пупин Кошћал и Дубравка Краљ.

У Геронтолошком центру Зрењанин, посланице су се након кратког обиласка установе задржале у просторијама радне терапије где су виделе на који начин корисници проводе своје слободно време, стичу нове вештине а постојеће преносе на друге. Након тога су обишле и интернет-кафе, а потом су посетиле и библиотеку установе којој су поклониле неколико одабраних књига. Уз књиге су посланице донеле и цветне аранжмане којима су улепшале просторе где наши корисници најчешће бораве. На крају обиласка су у дневном боравку, после поздравне речи директорке установе Тање Живанов поразговарале са великим бројем корисника који су им изнели своје проблеме, ставове и позитивна искуства о боравку у њиховој новој кући, како је једна од корисница и рекла.

Након Геронтолошког центра, посланице су са директорком Тањом Живанов, посетиле просторије Клуба за стара и одрасла лица.

У прелепом дворишту клуба, руководилац службе ванинституционалне заштите Даница Ђорђевић их је упознала са простором и начином рада Клуба.

Присутни чланови су водили спонтани разговор и приближили им рад и активности Клуба.

Председница Клуба,Катарина Милојевић се похвално изразила о начину рада и задовољству чланова, а директорка Геронтолошког центра је упознала посланице са дугогодишњим проблемом при ангажовању нових лица.

Гошће су изразиле велико задовољство што су се упознале са радом Геронтолошког центра и Клуба за стара и одрасла лица а посебно са њиховим корисницима и члановима.