Gerontološki centar – Zrenjanin

Посета Црвеног крста Зрењанин ГЦ Зрењанин

У оквиру интегрисаног система бриге о старијим суграђанима Црвени крст Зрењанин остварује партнерску сарадњу и са Геронтолошким центром у Зрењанину. Тим поводом али уједно и обележавајући Месец солидарности волонтери Црвеног крста Зрењанин су посетили Геронтолошки центар Зрењанини и уручили помоћ у виду средстава за хигијену, пешкира и половне одеће корисницима Геронтолошког центра. Испред Геронтолошког центра захвалила се директорка Тања Живанов и истакла значај добре сарадње са организацијом Црвеног крста у Зрењанину Договорени су термини за посете волонтера Основних организација Црвеног крста корисницима Геронтолошког центра као и теме за заједнички рад и дружење.

Изјава из ЦК

Месец октобар се у читавом свету обележава као Месец посвећен старијим особама. Црвени крст Зрењанин тим поводом традиционално организује акцију „За сунчану јесен живота”, посвећену нашим најстаријим суграђанима. Ова манифестација сваке године буде обележена бројним активностима чији је основни циљ пружање подршке страијим суграђанима, као и усмеравање пажње шире јавности на проблеме и потребе старих лица. Црвени крст  Зрењанин се, кроз свој Програм бриге о старијима и омогућавањем старијим суграђанима да као волонтери активно учествују у свим активностима Црвеног крста, свакодневно труди да промовише већу укљученост старијих у питања која се њих тичу као и да им се омогући  квалитетнији живот Желимо да и овог октобра, као и претходних година, будемо са њима и дарујемо њиховој јесени живота топлину сунца и пријатељску руку, да укажемо на допринос старијих особа у породици, локалној заједници и друштву, те важност да се промовише, оснажи и подржи њихово учешће у свим аспектима живота.

Изјава из ГЦ

-У оквиру месеца октобра, а у циљу обележавања Сунчане јесени живота, на нашу велику радост и задовољство, данас су активисти Црвеног крста Зрењанин посетили Геронтолошки центар Зрењанин. Захваљујемо се на даровима, пажњи и времену које су нам широког срца поклонили. Корисници домског смештаја су социјално маргинализоване особе које је неопходно укључити у све аспакте друштвеног живота. С тим у вези , данас је договорено да наша будућа сарадња са активистима Црвеног крста Зрењанин, буде основ за трајну сарадњу. Она подразумева инклузију особа трећег доба у друштвене активности и укључивање у све сегменте стварања услова за квалитетнију, креативнију и духом богатију јесен живота. Код нас су увек добродошли. Радујем се даљој сарадњи! Тања Живанов, директорка ГЦ Зрењанин