Gerontološki centar – Zrenjanin

Прва самостална изложба слика Веселинке Дракуловић

Предиван летњии дан и бројни посетиоци су били изврстан амбијент за Прву самосталну изложбу слика Веселинке Дракуловић у нашем Клубу тог четвртка 25.08.2022. год. Веселинка је нова ћланица Клуба и то врло активна – памтимо је по поклону педесетак наслова књига нашој Библиотеци пре месец дана. Међу бројним посетиоцима посебно су били запажени чланови њене бројне породице из Елемира, као и пријатељи из ликовне секције Клуба за одрасла и стара лица из Панчева, где је 2015. године започела своје успешно дружење са сликарском кичицом.
Програм је отворила и поздравила све присутне Даница Ђорђевић, руководилац нашег Клуба, да би јој се потом придружила Мира Драганов, руководилац ликовне секције. Она је скренула пажњу на изванредне Веселинкине слике постављене по зидовима просторије, које за мотив имају углавном банатске пејсаже, мртву природу и цвеће. Заступљена је превасходно техника уља на платну. Слике ће наредних месец дана красити зидове нашег Клуба.
Како је потом, у емотивном и надахнутом обраћању рекао један од четворице Веселинкиних унука, радост и пријатељства које јој је сликарско стваралаштво пружило, настављају да је надахњују да и у деветој деценији живота не проведе дан без киста и платна.
Програм је настављен уз пријатно музичко дружење и пригодне стихове Мире Драганов за које је добила буран аплауз.
У пратњи нашег оркестра, који су чинили изванредни Василије Маријану и Светислав Николић на хармоници и Зоран Кавалић на гитари, наступили су вокални солисти: Вељко Јовановић, Смиља Стојин, Анка Хајду Славна Јевремов, Властимир Момиров и Роса Марјановић. Публика је певала заједно са извођачима познате музичке нумере и сваки наступ пропратила великим пљеском. И после самог краја програма, са неизбежним дуетом Росе и Власте, присутни су наставили дружење у пријатној и опуштеној атмосфери.