Gerontološki centar – Zrenjanin

ПРЕСТАНИ ДА УЧИШ И БИЋЕШ СТАР – ПРОГРАМ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

Последњи октобарски дан 2019. године је био прилика да се уметничко стваралаштво чланова нашег Клуба, на приредби под називом “Престани да учиш и бићеш стар”, успешно представи у зрењанинском Културном центру на традиционалном, годишњем концерту.
Након поздравних речи Начелнице оделења за друштвене делатности града Зрењанина г-ђе Јелене Драгић, директорке Геронтолошког центра г-ђе Тање Живанов и Руководиоца Клуба, агилне г-ђе Данице Ђорђевић, наступио је хор Геронтолошког центра и Клуба под диригентском палицом проф. Бранислава Гагића са три композиције.
Водитељка програма, искусна Мира Драганов, представљала је учеснике, вешто коментаришући њихова креативна достигнућа.
Фолклорна група под руководством Вање Илијева извела је влашке игре из Црноречја и игре из крушевачке жупе.
Учеснике је пратио врсни клупски оркестар у саставу Василије Маријану, Светислав Николић и Зоран Кавалић.
Наступили су солисти Властимир Момиров, Славица Попов, Роса Марјановић, Славна Јевремов и Милена Радловачки, као и певачке групе Сеферини и певачка група Радована Маркова “Пианисимо”.
Своју поезију представили су Пава Мартиновић и Оливера Каран, док је Витомир Ћурчин читао своје афоризме.
Публика је смехом је пропратила наступ драмске секције Клуба под руководством Јованке Ђатков, са одломком “Кумовање” из култне представе „Па изволте у Сакуле“.
Уз песму певачке групе “Пианисимо” и свих учесника завршен је програм, уз буран аплауз присутних у великој сали Културног центра.