Gerontološki centar – Zrenjanin

Промоција Зборника “Радост стварања”

Pred brojnom publikom u Klubu, upriličena je u četvrtak 28.02.2019. godine promocija Zbornika “Radost stvaranja” , kao program Sekcije ljubitelja poezije i proze.
Zbornik obuhvata književne i slikarske radove članova Kluba i GC sa konkursa na temu “Radost stvaranja”. Konkurs je organizovan u junu protekle godine, kao kruna uspešno sprovedenih višemesečnih aktivnosti u okviru Programa prevencije depresije u trećem životnom dobu.
Na slikama u sali su dominirali predivni radovi članova likovne Sekcije Kluba.
Posle pozdravne i uvodne reči Danice Đorđević, rukovodilaca Kluba i Katarine Milojević, rukovodilaca Sekcije ljubitelja poezije i proze, nastupili su u prvom bloku sa svojim radovima u Zborniku Vitomir Ćurčin, Milorad Martinov, Biljana D. Martinov i Spasenija Stojković, dok je nagrađenu pesmu Stojanke Milin pročitala Biljana Grošin.
U drugom bloku su svoje stihove iz Zbornika čitali Draginja Milović, Radmila Kuzmanov, Mirjana Levakov, Biljana Grošin i Vasilije Anđić.
U poslednjem, trećem bloku nastupili su Mira Draganov, Olivera Blažin, Pavka Martinović, Mirjana Nikolić i Lazar Laušev.
Između blokova publika je uživala u predivnim glasovima grupe “Pianisimo” u sastavu Radovan Markov, Milena Radlovački, Slavna Jevremov i Slavica Popov. Muzičku pratnju su činili Vasilije Marijanu i Zoran Kavalić.
Publika je na kraju burnim aplauzom pozdravila sve učesnike, a posebno Katarinu Milojević, koja je vešto ukomponovala lepotu pisane reči učesnika Zbornika i nadahnute glasove pevačke grupe “Pianisimo”.