Промоција књига Биљане Димитријевић Мартинов

У Клубу је 23.05.2024. године уприличен вредан књижевни догађај, промоција књига песама и прича наше чланице, романописца и афирмисане књижевнице Биљана Димитријевић Мартинов. Књига прича насловљена је као “Записи душе писани срцем”, а књига песама пркосном поруком “Имам још времена”.
У свечаној атмосфери и у присуству бројних љубитеља писане речи и музике, програм је отпочео поздравним речима руководиоца Клуба Славице Богдановић. Она је подсетила све присутне да је ово чак једанаести Биљанин наступ у Клубу, којим увек изнова потврђује свој раскошни књижевни таленат.
Потом је ауторка изложила концепцију програма, своје животне импресије и циљеве, посебно нагласивши своју посвећеност породици и писању. Ту нарочито место заузимају унуци, па је тако једанестогодишњи Петар демонстрирао свој песнички таленат песмом “Мој тата”.
У представљању књига Биљани су помогли чланови литерарне секције читајући одломке, док су чланови музичке секције изводили пригодне, тематски вешто уклопљене музичке нумере. Аутобиографски карактер прича и песама носио је снажан емотивни набој тужних животних тренутака, што је извођачима, а и публици, измамио и по коју сузу…
Осим саме ауторке, у читању су учествовали Оливера Каран, Драгиња Миловић, Анка Хајду, Ервин Газдак као гост, Милорад Мартинов и Милинко Вуковић.
У пратњи нашег оркестра, који су чинили Светислав Николић на органи, Васа Маријану и Милан Васић на хармоници и Зоран Кавалић на гитари, успешно су наступили врсни солисти: Славица Попов, Властимир Момиров, Милена Радловачки, Милена Петровић, Оливера Каран, Роса Марјановић и Радован Радишић.
Отпочело се са песмом “Све је љубав”, а наставило са углавном носталгичним баладама “Живот тече” “Не клепећи нанулама”, “Тако ми недостајеш”, “Што те нема”, “Београде, Београде”, “Чај за двоје”, “Чамац за двоје”, “Иде, иде живот”…
Сви наступи су због нагомиланих емоција поздрављани бурним аплаузима публике, а на крају се и коло заплесало. Наравно, није изостало ни заједничко фотографисање и дружење у пријатној и опуштеној атмосфери дивног мајског поподнева…