Gerontološki centar – Zrenjanin

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “ИСКУШЕЊА -ЗАБРАЊЕНА ЉУБАВ” БИЉАНЕ Д. МАРТИНОВ

Програм Биљане Д.Мартинов је оставио упечатљив траг на гледаоце.Добар спој текста и музике која је била тематски везана за исти, уносио је потпун доживљај радње која се одржавала почетком, за време и после рата у породицама у тадашњој Југославији и Немачкој..

Социјална радница Даница Ђорђевић је најавила сам програм уз добродошлицу присутнима и честитке аутору, са жељом да из њеног пера “изађе” и седма књига. Биљана Д.Мартинов се захвалила и казала ко је све учествовао у стварању ове кјиге: Милорад Мартинов као технички уредник, Мирослава Малбашки као лектор, Зоран Славић као рецезент, Селена Аврамов као дизајнер корица, Библиотека Б:Радичевић издавач и Сито штампа, и сонзори.

Реч о рецензији је преузео Зоран Славић, који се пуно лепих речи изговорио о књизи и књижевнику. Акценат је дао на Биљанино напредовање као писца,и напоенуо је да је ова књига досад најбоља.Верно су приказане породичне приче из Баната, љубавне судбине њених јунака.Кроз књигу се сусрећемо и са лепим а и са трагичним догађајима, са љубавним страстима ликова, са неверствима које доводе до катастрофалних обрта.

Све у свему, публика је уживала у фрагментима књиге и у музици до те мере да је два сата програма “пролетело”.

Учествовали су Милорад Мартинов као водитељ и чланови секције лепих речи:Рада Кузманов, Биљана Грошин, Драгиња Миловић, Мирјана Леваков, Мира Драганов,Витомир Ћурчин, Љиљана Шмитал,Оливера Каран. Музичари Василије Маријану,Зоран Кавалић Светислав Николић и певачи Роса Марјановић, Милена Радловачки, Никола Бракус,, Попов Славица, Јулијана Весков, Милка Куриџа, Власта Момиров,Славна Јевремов..

На крају се захвалила Биљана Д. Мартинов, на то што је публика тако била пажљива и нетремице пратила програм, и нада се да су такође сви уживали како публика тако и извођачи. Позвала је да 09.10. з 18 часова присуствују у Барокној сали СО где ће се одржати друга промоција књиге.