Gerontološki centar – Zrenjanin

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЧЛАНИЦЕ КЛУБА СЕКЦИЈЕ ЉУБИТЕЉА ПОЕЗИЈЕ И ПРОЗЕ БИЉАНЕ ДИМИТРИЈЕВИЋ МАРТИНОВ

ДЕО ЧЛАНКА ИЗ ПУБЛИКАЦИЈЕ: I LOVE ZRENJANIN


У Барокној сали Градске куће одржана је промоција петог по реду књижевног дела списатељице Биљане Димитријевић Мартинов „Трагом доживљеног“.
Књига је ауторичина истинита исповест у којој говори о својој борби са опаком болешћу, а по садржају и облику је специфична. У књизи се преплићу ауторичина сведочења, мисли и емоције као и стихови и фотографије. – Ово је истинита прича о људима, људским наравима, браку, болести и још о којечему. Желим да поделим своја искуства са читаоцима, а пре свега са читатељкама које моја искуства могу да узму за пример да се пред опаком болешћу не треба предавати већ се хватати укоштац, а у овом конкретном случају редовно одлазити на онколошке и друге прегледе – каже госпођа Димитријевић Мартинов.
Дело Биљане Димитријевић Мартинов се поклопило и са овогодишњом националном кампањом „Рак је излечив“
– Догађаји како лепи, тако и ружни нам се сами намећу и креирају живот. Исто тако и болест. Она се појави и ту је. Хвала Богу и мојим родитељима што сам рођена као непоправљиви оптимиста, што сматрам својим најјачим оружјем и поруком свим читаоцима – закључује ауторка овог дела.
„Трагом доживљеног“ је објављено у суиздаваштву библиотеке „Бранко Радичевић“ из Житишта и „Ситопринта“. Технички уредник је Милорад Мартинов, лектор је Мирослава Малбашки док је за дизајн корица био задужен Зоран Међо. Промоција је као и сама књига била испреплетена читањем и певањем песама, по ауторичиним речима, песама које призивају радост и здравље у чему су јој помогли чланови и чланице Клуба за старија лица Геронтолошког центра.