Gerontološki centar – Zrenjanin

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ЗА ЗЕРУ ВИШЕ“

Дана 28.08.2019. године стручни радници Геронтолошког центра присуствовали су Регионалној конференцији „За зеру више“, која се ове године одржавала у Новом Бечеју. Конференција је организована од стране Дома за смештај душевно оболелих лица „Св.Василије Острошки Чудотворац“ из Новог Бечеја и Коморе стручних радника у социјалној заштити. 

Тема конференције је била деменција, која је препозната као једна од најприсутнијих болести данашњице.

Осим домаћина, на конференцији су излагали представници установа за смештај одраслих и старијих лица из суседних држава и то: из Црне Горе (Домови у Рисну и Бијелом Пољу), из Словеније (Дом у Марибору) и из Босне и Херцеговине (Домови у Бања Луци и Сарајеву). Конференцији су, такође, присуствовали представници Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, затим Покрајинског секретаријата за социјални политику, демографију и равноправност полова, Покрајинског завода за социјалну заштиту и Коморе социјалне заштите.

Испред Геронтолошког центра Зрењанин конференцији су присуствовали др Гордана Ердељан, лекар, Јелена Булић, медицинска сестра, Гордана Шкондрић, социјални радник и Ана Баришић, психолог.