Gerontološki centar – Zrenjanin

РОМАНТИЧАРИ СА БЕГЕЈА У БАРОКНОЈ САЛИ

У предвечерје 03.05.2019. године, поштоваоци хора “Романтичари са Бегеја” Геронтолошког центра у Зрењанину под управом маестра Бранислава Гагића, имали су изузетну прилику да уживају у извођењу популарних песмама. Хорски наступ је уприличен поводом протеклих Ускршњих празника. Предивни амбијент Барокне сале пружао је несвакидашњи угођај.
Најпре је Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за одрасла и стара лица, поздравила све присутне и посебно се захвалила маестру Браниславу Гагићу на ангажовању у вођењу хора.
Све хорске композиције нису писане само за хор без пратње (а цапелла), већ су припремљене за инструменталну пратњу хармонике. Ту је свој немерљив допринос дао Василије Маријану.
Кренуло се са популарним, певљивим песмама као “Ко је у те’ срце дир’о”, “На крај села чађава механа”, “Елено моме Елено”, “Говори се да ме вараш”, “Ко то куца на мој прозор тако”… Завршило се познатим хитом “Дубровачких трубадура” “Док палме њишу гране”. На инсистирање одушевљене публике, на “бис” се чула песма “Тихо ноћи моје злато спава…”