Gerontološki centar – Zrenjanin

Сликарска изложба у стиху и музици

 У  четвртак 02.11.2017. у нашем Клубу смо уживали у програму ликовне секције. Бројна публика испунила цвећем украшену просторију. На зидовима су висиле слике наших сликарки. Слике су блистале бојама и одисале радошћу овог догађаја. Свака од слика носила неку своју причу.

Rada sa svojim slikama
Радмила Кузманов са својим сликама

 После поздравних речи руководиоца Клуба Данице Ђорђевић и  носиоца ликовне секције Мире Драганов, присутнима се обратио професор сликања Виорел Флора. Похвалио је труд и резултате чланова наше ликовне секције и отворио изложбу.

 Слике су изложили Мира Драганов, Радмила Кузманов, Рожика Рашевић, Јелка Стојков, ,Љиљана Јовановић, Мица Галовић и Мира Степанов.

 Програм је потом настављен пажљиво бираним поетско-музичким нумерама које су се наизменично смењивале.

Profesor Viorel Flora
Професор Виорел Флора
Naše slikarke
Наше сликарке

 Поезију су читале: Рожика Рашевић, Јелка Стојков, Мира Драганов, Катарина Милојевић и Радмила Кузманов.

  Избор поезије је био мешавина љубави, емоција, описа природе,.. Све песме су одисале емоцијама, које су се преносиле на публику

Стапале су се боје слика, музике и поезије у једну целину која је публику искључивала из реалности. Преносила их је у неке друге светове и пределе.

У музичком програму су уз пратњу оркестра, који су чинили Василије Мариану, Зоран Кавалић и Радован Маркова, наступали солисти: Милован Живковић, дует Јулијана Весков-Милка Куриџа, Милена Радловачки, Смиља Стојин, Славна Јевремов, Маргит Куцора, Анка Хајду, Славица Попов и Радица Јанков. 

Hor GK i hor Kluba
Групни портрет учесника

 Наступала је и певачка група Радована Маркова. Песма се орила у сали, пропраћена великим аплаузом бројне публике.

 Музика, поезија и уметност су дотакле гледаоце и изазвале топла и нежна осећања..