Gerontološki centar – Zrenjanin

Сунчана јесен живота

Још једна,у низу активности Уг ”Зона позитивних промена”

Вишегодишња традиција обележавања дана наших старијих суграђана у оквиру манифестације “Сунчана јесен живота” одржана је 12.10.2018.год.у Геронтолошком центру нашег града.Ова манифестација се већ дуги низ година одржава поводом 1.октобра Међународног дана старих особа.Програм је реализован у организацији УГ Зона позитивних промена Зрењанин коју заступа Координатор активности Проф.Ана Васицин и у суорганизацији Геронтолошког центра Зрењанин.Богат поетско – музички програм присутним корисницима Дома овога пута приредили су ученици и наставници ОШ 9.Мај као и Инклузивни хор истоимене школе.У овом програму учествовали су и песници – корисници Дома.
На самом почетку програма обратила нам се директорица Геронтолошког центра Тања Живанов и са нескривеним одушевљењем пожелела гостима срдачну добродошлицу.Уследили су рецитали деце ОШ 9.Мај као и наше суграђанке,песникиње Милице Раданов (93).Инклузивни хор ОСС 9.Мај у организацији наставника музичке културе Гојка Севара,припремили су диван музички програм. Музиком душе, деца су заједно са својим наставницима разгалили срца свих присутних.Драгоцена подршка и значајна улога у раду са децом припада Дефектологу школе Светлани Радишић као и Дарку Јоњеву, психологу школе који су и сами учествовали са децом. Адекватну подршку свему овоме пружила је Драгица Миланов, волонтерка Зоне позитивних промена као и Радни терапеут Дома, млада Милана Лудошки. Након програма уследило је мало изненађење у виду поклона за присутне кориснике Дома и све учеснике програма.
Ми смо се потрудили да осунчамо јесен живота нашим бакама и декама најлепшим бојама и нијансама и да подсетимо да је подршка старијим грађанима као и усмеравање пажње шире јавности на проблеме, бригу и потребе старијих лица од изузетне важности. Песме су читали :Симић Оља,Барбул Зора и Арацки Јасена ученици другог два разреда ОШ 9.Мај као и Марковић Драган и Фелбаб Стојан ученици другог један разреда ОШ 9.Мај, а песму “Ружо румена” отпевала је Маризела Ферковић, уцченица трецћег три разреда ОШ 9.Мај. Поред њих, кроз поезију су нас водили и : Ружица Наца, Павка Мартиновић и Томислав Говедарица, песници – корисници Дома као и Милица Раданов и Ана Васицин,песникиње.
Модератор и водитељ програма била је Проф.Ана Васицин.

Преузето са линка Зона позитивних промена