Gerontološki centar – Zrenjanin

ТРАДИЦИНАЛНЕ ПЕСМЕ БОЈЕНЕ АКВАРЕЛОМ

У четвртак 21.јуна, првог летњег дана 2018. године, изведен је последњи програм у Клубу пред летњу паузу. За бројне посетиоце, љубитеље лепих уметности, био је изузетан доживљај упознати сликарско умеће признатог акварелисте Лацо Јанка и професионално извођење традиционалних српских песама женске певачке групе Радована Маркова.
Најпре је историчар уметности Јасмина Туторов представила Лацо Јанка, изванредног сликара аматера, иначе машинског инжењера из Зрењанина. Изложени питоми и колоритни пејсажи по зидовима у сали Клуба били су несумњива потврда бројних признања у земљи и свету овог врхунског акварелисте.
Потом је Радован Марков, професор музике, представио своју певачку групу “Пианисимо” у саставу: Милена Радловачки, Славна Јевремов и Славица Попов. Њихово трогласно певање традиционалних српских песама од Косова до Војводине било је право уживање за посетиоце, који нису штедели дланове. У извођењу ових песама велико допринос су дали и вокални солисти Властимир Момиров, Роса Марјановић и дует Милка Куриџа и Јулијана Весков.
Биљана Грошин је стиховима традиционалних српских песника употпунила овај уметнички доживљај.
Радован Марков се на труду захвалио и члановима нашег оркестра у саставу Василије Маријану и Зоран Кавалић, назваши оркестар у шали “Стари фосили”!