Gerontološki centar – Zrenjanin

У ПОСЕТИ “ТРАВИЈАТИ”…

Те прохладне вечери 26. марта, тридесетак чланова Клуба приредили су себи несвакидашњи доживљај. Упутили су се у Нови Сад, у, на чак 158. извођење једне од светски најпопуларнијих опера, Вердијеве “Травијате”, на сцени Српског народног позоришта.
Либрето је писан према познатом роману “Дама са камелијама” Александра Диме млађег и говори о вечној теми љубави, која после свих искушења ипак побеђује. То је љубав париске куртизане Виолете, у маестралној интерпретацији сопрана Дарије Олајош Чизмић и младог племића Алфреда, кога тумачи изванредни тенор Башара Муфареж као гост.
Готово три сата присутни су уживали у правом празнику за уши и очи. Предивна музика и гласови, раскошна сцена, балетске игре, увек актуелни љубавни сиже…
Прекрасно је било чути познате музичке нумере које су давно превазишле оквире саме представе, као што су винска здравица “Пијмо, нек’ песма нам буде у души” у првом чину, Алфредова арија “Кад нисам крај ње” у другом и Виолетина арија “Збогом дани прошли” у последњем чину.
Време је неприметно прошло, а наши чланови су се препуни пријатних утисака у касним сатима вратили у свој град…