Gerontološki centar – Zrenjanin

ЈАДРАНСКА ПУТОВАЊА ЕДУАРДА ШВАРЦЕРА

Едуард Шварцер, популарни „Едо“, повео нас је у Клубу тог 4. априлског поподнева, сунчаног и ветровитог, на једно носталгично путовање Јадраном.
Била је то прилика да се времешни чланови Клуба подсете на нека своја јадранска путовања, добрим делом у времену пре него што их је ратни вихор и распад земље учинио прилично недоступним.
На зиду су пројектоване слике његовог прошлогодишњег путовања на Хвар и обиласка суседних, атрактивних дестинација, док је нас је Едо речима поближе упознавао са детаљима прелепих призора.
Кренуло се из Зрењанина са удобним аутобусом агенције “Relax” преко Босне и Херцеговине све до Дрвеника на јадранској обали, а одатле трајектом до острва Хвар и Јелсе, као крајњег одредишта.
Ређале су се прелепе сличице острвских бисера окупаних августовским сунцем – Јелсе, Врбовске, Старог Града, Хвара… Затим нас је Едо својим излетничким турама довео до Бола на Брачу са својом чувеном плажом Златни рат, до монденског Дубровника, Корчуле и шумовитог Мљета…
Између ових приказа уживали смо у музичким видео спотовима по Едијевом избору – ирски плесачи, бечки валцери, буги-вуги, а ни народни мелос није био запостављен.
Када је пројекција била готова, Едо је задовољној публици испуњеној носталгијом препустио избор музичких спотова…