Gerontološki centar – Zrenjanin

01. Октобар – међународни дан старих

Резолуцијом Уједињених нација од 14 децембра 1990. године, 01. октобар је проглашен даном старих особа, са циљем да се нагласи важност прилагођавања животног окружења  потребама и способностима особама трећег доба.

Овај дан, али и цео месец октобар Геронтолошки центар у Зрењанину сваке године обележава различитим активностима и програмима који их на најбољи начин представљају.

Није потребно посебно наглашавати у којој мери је пандемија „Ковид 19“ утицала на рад Геронтолошког центра и живот самих корисника. Тешко је поштовати сва ограничења која јесу ту да осигурају  здравље наших корисника, али са друге стране, не дају им пуну слободу на коју су навикли у предходним годинама. Вођени заједничком идејом запослених  у Геронтолошком центру, портала „I love Zrenjanin“ и њиховог новинара Ненада Катнића, а  уз подршку оркестра КУД „ Пионир“ из Зрењанина, први октобар смо обележили мање радно а више у весељу.

Оркестар је ван простора Установе ( иза капије уз поштовање физичке дистанце )  улепшао време корисницима који су изашли у двориште, извођењем народних песама које су свима добро знане, те су корисници, поздрављајући их громогласним аплаузима, доста песама отпевали заједно са оркестром. Како је било мало свежије и обавезно „ колце“ није могло да се заобиђе да би се мало размрдали.

 Све у свему, прелепо проведено поподне у нашој Установи која и даље негује како тело тако и душу.