Gerontološki centar – Zrenjanin

EДО НАС ВОДИ У ЗЛАТНИ ПРАГ

IMG_20171213_193607
Пројекција почиње...

Едуард Шварцер, популарни „Едо“, повео нас је у Клубу тог 14. децембарског поподнева, мрачног и влажног, на виртуелно путовање прекрасним улицама и трговима старих европских градова. На зиду су пројектоване слике, док је нас је Едо речима поближе  упознавао са детаљима прелепих призора.

Кренули смо најпре у „златни“ Праг, обилазили Храдчане, председничку резиденцију, дивили се импозантној катедрали Светог Вита, шетали се Карловим мостом и Златном Улицом, чекали на Старом тргу испред сата Орлој, старог преко 600 година, излазак 12 апостола, возили се Влатавом, уживали у чешком пиву

IMG_0574
Праг, катедрала Св. Вита
IMG_0656
Дрезден, Цвингер

Путовање смо наставили 150 км на север, у стари град Дрезден, „Фиренцу на Елби“. Фасцинирао нас је огроман број и лепота барокних грађевина, у потпуности обновљених после жестоког бомбардовања у Другом светском рату.

Следећа дистинација је била чувена, монденска бања Карлове Вари, око 120 км од Прага. Шетали смо полако колонадом пијуцкајући лековиту воду, пробали познату „бехеровку“, дивили се старим, лусузним грађевинама, па чак завирили у Грандхотел Пупп, где су снимане сцене филма о Џемсу Бонду „Казино Ројал“

DSC00148
Карлове Вари, колонадa
DSC00189
Карлове Вари, Грандхотел Пуп Вита

На крају смо посетили и монументални готски дворац Карлштејн из 14.века, на врху шумовитог брда, око 20км од Прага. Поглед са његових зидина је био величанствен, па је то била прилика да сачинимо прегршт снимака.

Када је пројекција била готова, препустили смо се, као и на почетку, одличним музичким спотовима по Едијевом избору…