Gerontološki centar – Zrenjanin

Oкругли сто у Геронтолошком центру Зрењанин

У Геронтолошком центру у Зрењанину је 01.06.2018. године  одржан oкругли сто на тему „Рад са „тешким“ корисницима“. Организатор округлог стола је била психолошкиња Геронтолошког центра, Ана Баришић.

Округлом столу су присуствовали стручни радници из државних и приватних домова за смештај одраслих и старијих из Зрењанина, Бечеја, Новог Бечеја, Падине и Ковачице, као и директорка и саветнице ПЗСЗ.

Окупљене су, на самом почетку скупа, поздравиле директорка Геронтолошког центра Зрењанин Тања Живанов и директорка ПЗСЗ Татијана Грнчарски.

У првом делу скупа психолошкиња Геронтолошког центра Зрењанин упознала је учеснике са одликама старења и проблемима који се у процесу старења јављају, a у наставку је презентовала типове и карактеристике корисника, који се препознају као „тешки људи“ и представила ефикасне начине комуникације са њима.

У другом делу су учесници имали прилике да се упознају са примерима позитивне праксе ГЦ Зрењанин у раду са „тешким“ корисницима и да у дискусији изнесу своје дилеме, проблеме и примере из своје праксе.