Gerontološki centar – Zrenjanin

УГОДНО УЗ СЛИКЕ И ПРОГРАМ РОЖИКЕ РАШЕВИЋ

DSCN1715Приредила је своју самосталну изложбу слика и ауторски програм Рожика Рашевић са много пажње и укуса. Иако је ово њено дванаесто DSCN1712самостално учешће у Клубу за стара и одрасла лица, избегла је замке рутине па је и овај уметнички догађај био садржајан, занимљив и забаван. Изложила је двадесетак радова у техници суви пастел. Тематски разноликих, јер и сама ауторка каже „сликам шта ми се допадне и кад ми се допадне“. Гошће изложбе, са по једним радом, биле су Мира Степанов и Рада Кузманов.

DSCN1733– Годинама сам у Клуб долазила као медицинска сестра Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ да члановима мерим притисак. Већ током свог професионалног рада имала сам прилику да се упознам са дешавањима. DSCN1734Истовремено сам неколико година у Болници организовала изложбе успешних зрењанинских сликара. По одласку у пензију нисам имала никакве дилеме, постала сам чланица сликарске и књижевне секције, каже Рожика Рашевић. Истиче да је добрим делом пресудио савет академског сликара Александра Качара. Развио је код ње љубав према овој врсти уметности. Приликом вођења унуке на ликовну секцију он је посаветовао да прихвати сликарство као хоби, „јер док радим мени је лепо а верујем да се тако осећају и они којима поклоним неки од радова“.

После отварања изложбе изведен је програм уз учешће песника, солиста и оркестра. Сви они су активисти Клуба, или као чланови музичке секције или секције љубитеља поезије и прозе. У поетском делу изговаране се песме светски познатих песника као и сопствене. Поверење ауторке добили су и оправдали Витомир Ћурчин, Катарина Милојевић, Мира Драганов, Драгица Капоши, Мира Леваков, Рада Кузманов и Драгиња Миловић.

Посетиоци су изузетно добро прихватили и музички део програма. На репертоару су се нашле добро познате песме, жанровски разнолике али из реда оних што пријају „уху и души“. За ову прилику Рожика Рашевић је позвала Милену Радловачки, Николу Бракуса, АнкуХајду, Смиљу Стојић, Росу Марјановић, дует Милка Куриџа и Јулијана Весков, наступили су још Маргит Куцора, Вероника Чикош и Властимир Момиров. Укупном уметничком ужитку допринео је оркестар у саставу Василије Маријану, Зоран Кавалић, Никола Бракус и Радован Раша Марков.

Катарина Милојевић, председница Клуба, је у четвртак, 15. јуна, приликом најаве програма поздравила посетиоце а Мира Драганов је, уз неколико речи о ауторки, отворила изложбу.

DSCN1732 DSCN1738 DSCN1741 DSCN1745DSCN1719